Hírek

2006.12.19. 18:14

Sorozatgyilkosságok: van egy második gyanúsított is

A jelek szerint egyelőre bizonytalanok a brit hatóságok az ipswich-i „hasfelmetsző” ügyében. Kedden a brit rendőrség letartóztatta a második gyanúsítottat a városban elkövetett gyilkosságok kapcsán. A hétfőn őrizetbe vett Tom Stephens ugyanakkor továbbra is őrizetben marad.

Farkas

A kedden letartóztatott férfiről csak annyit árultak el a Scotland Yard illetékesei, hogy 48 éves és a város vörös lámpás negyedének közelében lakott. Az első gyanúsított, a 37 éves Tom Stephens viszont korábban még a Sunday Times brit lapnak is interjút adott. A férfi elmondta, hogy már többször kihallgatták a rendőrök, mert mindenben megfelel a gyanúsítottról készített profilnak. „30 és 50 közötti vagyok, fehér, a környéken lakom. Ezenkívül minden áldozattal voltam és alibim sincs a legtöbb gyilkosság idején” – ismerte be Stephens.

Alig tizenegy nap alatt dél-angliai Ipswich városában eddig öt, 24-26 éves prostituáltat gyilkolt meg, egy magát a híres londoni sorozatgyilkosnak, a 19. századi Hasfelmetsző Jack-nek képzelő sorozatgyilkos. Az egyik áldozat három hónapos terhes volt. A férfi a hatóságok szerint elkábította, majd megfojtotta és megcsonkította áldozatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!