Hírek

2006.12.21. 15:16

Csalta az adót az építőipari cég, öt évet is kaphat a felelős vezető

Hetvenmillió forintos adócsalással gyanúsítanak a vámnyomozók egy Békés megyei cégvezetőt. Horváth István, a vámnyomozók megyei osztályvezetője elmondta, hogy a céget APEH-információk alapján vonták ellenőrzés alá.

Ny. L.

Megállapították, hogy a társaságnál feketén foglalkoztattak embereket, és áfát csak részben fizettek. A megyei egészségbiztosítási pénztár tájékoztatása szerint a vállalkozás nem szerepel nyilvántartásukban, azaz foglalkoztatottjait sem jelentette be. A banki átutalások ellenőrzésekor kiderült, hogy a cég két számlát nyitott. Egyikre a legális, másikra a később eltitkolt pénz érkezett az üzleti partnerektől. Az eltitkolt jövedelem összege 280 millió forint, ebből 71 millió forintot nem fizettek be áfaként, egyéb járulékként. Horváth István közölte: a cégvezető ellen adócsalás megalapozott gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást. Ekkora összegű adócsalásért akár öt év börtönt is kaphat a vállalkozó, amennyiben a bíróság bűnösnek találja. Az osztályvezető hozzátette. a pénz behajtása már az APEH végrehajtási osztályára tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!