Hírek

2006.12.27. 10:54

Az ellenzékkel kell megállapodni a titkosszolgálatok átalakításáról

BAMA

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke szerint az ellenzékkel kell megállapodni a titkosszolgálatok átalakításáról. Tóth Károly a Népszabadságban ismertetett állásfoglalásra utalva azt mondta: nem tartja szerencsésnek, hogy a sajtón keresztül hozzák nyilvánosságra a szolgálatok átalakítására vonatkozó elképzeléseket.

A cikk szerint az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoportja előkészítetlennek minősítette a szolgálatok összevonásáról szóló kormányzati döntést. A szocialista párton belül működő, tapasztalt titkosszolgálati szakértőket tömörítő szervezet azt is kifogásolja, hogy a nemzetbiztonság területén könnyű az igazságot államtitkok mögé rejteni. A munkacsoport szerint a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok elavult keretek között, nehézkesen, egymással versengve dolgoznak és ezért újra szükség lenne arra, hogy a titkosszolgálatok miniszteri vagy szakállamtitkári felügyelet alá kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!