Hírek

2006.12.31. 11:07

Zenére koccint a főváros

Bár az időjósok szerint ugyan hómentes, de hideg lesz a szilveszter éjszaka, mégis biztosra vehető, hogy tömegek fogják Budapest utcáin köszönteni az új esztendőt

BAMA

Bár az időjósok szerint ugyan hómentes, de hideg lesz a szilveszter éjszaka, mégis biztosra vehető, hogy tömegek fogják Budapest utcáin köszönteni az új esztendőt. Természetesen a házibulipártiak számára nehezen érthető, hogy mi a „poén” a szabadtéri, didergős ünneplésben, ennek ellenére garantálható, hogy a Nyugati tér-Oktogon-Vörösmarty tér alkotta háromszög trombitaszótól lesz hangos vasárnap éjszaka. Ugyanis a fővárosi fiatalok három legkedveltebb találkozóhelye lesz a központja a Budapest Szilveszter 2006 hagyományos óévbúcsúztató rendezvénysorozatnak.

„Az idei Szilveszter koncepciója szerint, Budapest a világ közepe: ennek megvalósítására világvárosok élőben kapcsolódnak be az egyes helyszínekre. Továbbá a három helyszín között élőkamerás közvetítéssel kerülnek az ott lévők virtuális közelségbe a többi helyszínen és a világ más részein szilveszterezőkkel, így együtt búcsúztatva az óévet” – mondta Fekete László. A Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója hozzátette, annak érdekében, hogy a kötelező jelleggel bulizni vágyó fiatalok még véletlenül se unatkozzanak, a három tér három különböző zenei stílusnak ad majd teret.

A Nyugati téren még szombaton két rock and roll koncerttel melegítenek be, hogy aztán 31-én a hazai pop és könnyűzenei előadók sora lépjen színpadra. A Vörösmarty téren többnyire a jazz hangjai szállnak majd, de mivel a külföldi vendégek minden bizonnyal itt lesznek jelen a legnagyobb létszámban, ezért az ő igényeiket is maximálisan kielégíteni igyekvő világzenei palettát állítottak össze. A szilveszter éjszaka szíve azonban a tapasztalatok szerint ismét az Oktogon lesz, ahol éjfél előtt többek között Tóth Vera és Gáspár Laci szórakoztatja majd a közönséget, míg a visszaszámlálás, a koccintás és a tűzijáték után a diszkóműfaj jól ismert lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót.

„A Budapest Szilveszteren most először kapcsolnak webkamera segítségével európai fővárosokat, így a magyar közönség kivetítőkön láthatja, hogyan szórakoznak Bécsben, Párizsban, Rómában, Londonban és Bukarestben az emberek” – mondta Botos Kinga. A Ronikum Bt. rendezvényigazgatója hozzátette, hogy éjfélkor természetesen mindhárom helyszínen elhangzik a himnusz, amelyet az éppen akkor játszó együttesek adnak elő.

A házibulik és az utcai rendezvények közötti ingázást mindenképpen megkönnyíti, hogy a rendőrség feloldotta a megállást és a várakozást tiltó táblákat, így hétfő reggel hat óráig bárhol lehet parkolni a fővárosban. Az éjszakai buszok is sűrűbben járnak majd, és a nagykörúti villamos is nonstop lesz.

Petárda nélkül nincs Szilveszter

A petárdázás ugyan idén szilveszterkor is tilos, ennek ellenére gyanítható, hogy néhányan mégis elkövetik majd a súlyos szabálysértésnek minősülő durrogtatást. Ha akad majd olyan rendőr vagy feljelentő szomszéd, aki még az év utolsó napján sem lazít, akkor a tettenért elkövető 50 és 100 ezer közötti bírságra számíthat. Legálisan csak pálcás rakétákat lehet majd eregetni, de azt is engedélyezett árusoktól lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!