Hírek

2007.01.09. 17:00

Kábítószercsempész-hálózatot számoltak fel

Marihuánacsempész-hálózatot számolt fel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Vám- és Pénzügyőrség. A hálózat tagjai 2006 szeptembere óta mintegy 50 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra Hollandiáról, amelynek kereskedelmi értéke, minőségtől függően, 50-100 millió forint.

BAMA

Sebők Viktor, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztály kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője elmondta, a nyomozók 20 kilogramm marihuánát, valamint 3,5 millió forintot foglaltak le. Visszaélés kábítószerrel bűntette elkövetésének meglapozott gyanúja miatt hét személlyel szemben előzetes letartóztatásuk mellett folytatódik a nyomozás, hárman szabadlábon védekezhetnek.

Az Interpol magyar és holland irodáinak közreműködésével azonosítottak egy holland állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint az Amszterdamban beszerzett kábítószert továbbértékesítette a magyar szervezőknek és futároknak. A férfit Magyarországon elfogták. A nyomozás szeptember végén kezdődött, amikor Győrben a hálózat egyik tagját kábítószer eladása közben tetten érték. Ezt követően a nyomozók két hónappal később a hálózat egy másik tagjának autójában találtak elrejtett kábítószert. Decemberben a nyomozás és a hálózat felgöngyölítése házkutatásokkal folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!