Hírek

2007.01.15. 17:01

Nem tartja bűnösnek magát a Baumag vezetője

Balázs Lászlót, a Baumag korábbi elnökét különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó bűncselekményekkel vádolják

É. S.

Zsúfolásig megtelt teremben kezdődött el a fővárosi Bíróságon a Baumag-ügy tárgyalása. A bíró többször is ki akarta üríteni a termet, miután a hallgatóság zajos méltatlankodással fogadta a vádlottak bevonulását, akikre a tárgyalás alatt többször is hangos megjegyzéseket tettek.

A vádirat szerint Balázs Lászlót, a Baumag Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet korábbi elnökét és 11 társát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel – csődbűntettel, jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzésével, tőkebefektetési csalással, számviteli rend megszegésével, közokirat hamisítással, felszámolási eljárás meghiúsításával, és gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásával – vádolja az ügyészség.

A Baumag ugyanis magas kamattal ígéretes befektetési lehetőségeket kínált, de a pénz nagy részét – 2003. október 9. óta – nem fizette vissza, így 12.700 kisbefektetőt összesen mintegy 31,8 milliárd forinttal károsított meg.

„Nem érzem magam bűnösnek, mert a vádirat nem felel meg a jogállami követelményeknek, a törvényi hivatkozások nem precízek, és az ott felsorolt cselekmények nem törvényellenesek” – hangoztatta az első rendű vádlott, Balázs László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!