Hírek

2007.01.17. 18:47

DNS: Prikkelék halottak

Nyilvánosságra hozták annak a DNS-vizsgálatnak az eredményét, amelynek az volt a tétje, hogy a két hete megtalált kiégett terepjáróban az elrabolt Prikkel házaspár földi maradványai kerültek-e elő.

Europress-összeállítás

[caption id="" align="alignright" width="260"] Prikkel Tamás és felesége kiégett luxusterepjáróját január 4-én találták meg a Fejér megyei Igar határában
[/caption]Szerda délután a rendőrség közleményben hozta nyilvánosságra a szokatlanul hosszú ideig, két hétig tartó DNS-vizsgálat eredményét, amelynek tétje az volt, hogy valóban a Prikkel házaspár csontjait találták-e meg január negyedikén saját tulajdonú luxusterepjárójukban. Még a vizsgálat eredményének ismertetése előtti napon is arról szóltak a hírek, hogy a férj és feleség még életben van. A rendőrségi hírzárlat és a hosszúra nyúlt vizsgálat nyomán különböző más híresztelések is elterjedtek, például az, hogy a DNS-vizsgálatot meg kellett ismételni, mert az elszenesedett maradványok és a házaspár otthonában talált minták nem egyeztek. Szerdán végül a Budapesti Igazságügyi Orvosszakértői Intézetben elkészült a soron kívüli vélemény Prikkel Tamás és felesége meggyilkolásának ügyében. A szakértő egyértelműen megállapította, hogy a Fejér megyei Igar határában húzódó völgykatlanban felgyújtott Mercedes terepjáróból a házaspár földi maradványai kerültek elő.

Prikkelék 2006. december huszonkilencedikén az esti órákban tűntek el mezőszilasi otthonukból a család nagy értékű terepjárójával együtt. A nyomozás első eredményeként előzetes letartóztatásba helyezték a helyi N. Józsefet, akinek új vállalkozása beindításához Prikkel Tamás adott kölcsön tízmillió forintot. N. József telefonon felhívta Prikkelt, hogy menjen át hozzá, mert visszafizeti a kölcsönt. Ez volt az egyetlen nyilvánosságra hozott nyomozati adat, de elterjedt az is, hogy N. József telefonhívásával mások kívánták elcsalni a házaspárt. Az eseményekkel kapcsolatos találgatásokat csak fokozta, hogy Prikkel Tamást évekkel ezelőtt csalás, orgazdaság és lopás miatt jogerősen ítélte el a bíróság, tavaly pedig már elkészült az a vádirat is, amelyben a férfit adócsalás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolták.

A rendőrség a házaspár eltűnésével és meggyilkolásával kapcsolatban eddig hat személyt helyezett előzetes letartóztatásba. Valamennyiüket azzal gyanúsítják, hogy közük van a történtekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!