Hírek

2007.02.23. 16:12

Megdöbbentő tudatlanság övezi a családtervezést

BAMA

A szex utáni ugrálás megóvja a nőket a terhességtől – ezt hiszi a brit felnőttek harmada. Számos más tévhit és megdöbbentő tudatlanság borzolta a brit családtervezési egyesület kutatóinak idegeit. A megkérdezettek fele ugyanis még azt sem tudta megmondani, hogy melyik a nők legtermékenyebb időszaka egy ciklusban, mint ahogyan arról sem volt fogalmuk, hogy a testben a spermiumok hét napig is életben maradhatnak.

”Mélységes aggodalommal” fogadta az eredményeket a családtervezési egyesület főtitkára, aki az iskolai oktatást hibáztatta a tudatlanság miatt. Szerinte a tanárok túl szégyenlősek ahhoz, hogy beszéljenek a szexről, és így nem tudják meg a diáklányok, milyen könnyen teherbe eshetnek. Véleményét igazolja, hogy Nagy-Britanniában csak januárban 6 ezer abortuszt hajtottak végre, amely minden korábbinál több terhesség-megszakítást jelent.

”A szexuális forradalom óta egyre több szexuális képpel és szöveggel találkozhatunk, de egyikünk sem úgy jön a világra, hogy ismerné a szex és a szaporodás tényeit. Ezeket meg kell tanulnunk – szögezte le Anne Weyman – Ha ez nem történik meg, hiedelmek terjednek el, amelyeket végül összekeverünk a tényekkel”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!