Hírek

2007.03.01. 17:18

324 milliárd forint közvetlen forrás a hazai turizmus fejlesztésére

Cs. E.

A Regionális Operatív Programban 2013-ig összesen  324 milliárd forint használható fel turisztikai célokra, mondta Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön egy konferencián. Ujhelyi szerint a legfontosabb az olyan attrakciók fejlesztése lenne, amelyek nemcsak idecsalogatják a vendégeket, de megnyújthatják a tartózkodásukat is. Az adott időszakban az a cél, hogy megvalósuljon Magyarország termálvagyonának turisztikai hasznosítása. Szavai szerint nem elég néhány fürdőt fejleszteni, wellness szállodákat építeni, ezen a területen is nagy hangsúlyt kell kapnia az attrakciók fejlesztésének.

A kormányzat célja továbbá az is, hogy kiemelt célterületek, így a Balaton, a Duna, a Tisza természeti adottságait turisztikai szempontból jobban hasznosítsák. A tervek között szerepel kikötők létrehozása, szálláshelybővítés, valamint szabadidős szolgáltatások kialakítása. Ujhelyi István közölte: 2013-ig egyebek mellett 10 turisztikai nagyprojektet kívánnak megvalósítani, 6-8 műemlék gyógyfürdőt terveznek felújítani, valamint 2-3 kastély is teljesen megújulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!