Hírek

2007.03.05. 18:14

Erdélyben és Budapesten is ünnepel Sólyom László

Egy hónapon belül másodszor utazik Sólyom László köztársasági elnök Erdélybe

Sz. Sz.

Egy hónapon belül másodszor utazik Sólyom László köztársasági elnök Erdélybe, ezúttal a március 12-e és 15-e között tesz nem hivatalos magánlátogatást. Az államfő a romániai magyar közösség helyzetéről tájékozódik, és részt vesz az 1848-as szabadságharcra emlékező rendezvényeken is. Sólyom március 13-án Fehéregyházára látogat, a városban egy emlékmű tanúskodik arról, hogy itt látták utoljára Petőfi Sándort.

Az elnök az RMDSZ felkérésére a Kolozsvári Magyar Operában március 14-én este beszédet mond. Március 15-én délelőtt Nagyváradon kezdi a napot, ottani programja részeként meglátogatja a Partiumi Keresztény Egyetemet is. A köztársasági elnök Nagyváradról érkezik Budapestre, ahol március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket ad át a Parlamentben.

A magyar államfő legutóbb február közepén tett hivatalos látogatást Romániában. A Traian Basescu román államfővel való találkozón többször is felvetette az autonómia szükségességét, amellyel kapcsolatban román kollégája elutasító álláspontot képviselt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!