Hírek

2007.03.13. 13:03

A Fidesz távol tartaná az önkényuralmi jelképeket

Szabad március 15-ét akar a Fidesz - mondta Deutsch-Für Tamás, aki azt is hangsúlyozta: arra kérik ünnepi rendezvényükre érkezőket, hogy semmilyen pártzászlót, transzparenst és önkényuralmi jelképet ne vigyenek magukkal.

(MTI)

"Határozottan arra kérjük a rendezvényre érkezőket, hogy semmilyen pártzászlót, transzparenst, önkényuralmi jelképet ne hozzanak magukkal" - mondta a Fidesz elnöki kabinetfőnöke. A politikus kérdésre válaszolva elmondta: sem pártja, sem a KDNP nem vesz részt március 15-én reggel a Kossuth téren az állami lobogó felvonásán, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy "a Gyurcsány-kormány börtönbe zárja az állami lobogót".

Mint mondta, egészen bizonyos az, hogy a Fidesztől, a párt megemlékezésén résztvevőktől nem kell senkinek sem tartania. A Magyar Köztársaságban a közrend biztosításának feladata a rendőrségé, nem a politikai pártoké, nem az újságíróké, nem a polgároké, és nem az önkormányzati vezetőké - jegyezte meg, majd hozzátette: a Fidesz reméli, hogy március 15-én a rendőrség felnő ehhez a feladathoz, és semmilyen körülmények között sem fog bekövetkezni "a néhány hónappal ezelőtt megtapasztalt botrány".

Deutsch-Für Tamás kiemelte: az ünnepség helyszíneként szimbolikus helyszínt keresett a Fidesz, amit meg is talált az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Március 15. tér, a Landerer nyomda és a Pilvax kávéház közelében.

A fideszes képviselő közölte: a Fidesz rendezvényén ünnepi beszédet mond Vitautas Landsbergis volt litván köztársasági elnök, Schöpflin György, európai parlamenti képviselő, Für Lajos történész, az MDF alapító tagja, valamint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Deutsch-Für Tamás hozzátette: több száz önkéntes rendező fogja a Fidesz részéről segíteni az ünnepi megemlékezés békés lebonyolítását. Kérdésre elmondta azt is, a Fidesz március 15-i rendezvényén semmifajta dísztribün nem lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!