Hírek

2007.03.13. 15:09

Morvaiék nemzetközi megfigyelőket hívtak 15-ére

Magyarországra hívja március 15-re egy nemzetközi megfigyelő-hálózat képviselőit a tavaly október 23-i rendőri beavatkozás vizsgálatára létrejött Civil Jogász-bizottság (CJB).

BAMA

A szervezők mintegy 100-150 külföldi állampolgárt várnak Budapestre, akik egy nemzetközi emberjogi megfigyelő-hálózat tagjaiként figyelik az utcai eseményeket, kitüntetett figyelemmel az esetleges rendőri beavatkozásra, mondta az MTI-nek Morvai Krisztina, a társelnök. A nemzetközi megfigyelők többek között Svájcból, Németországból, Amerikából és Ausztriából érkeznek. Az önkéntesek ötlete a svájci Kereszténydemokrata Párt főtitkárától származik, aki maga is Budapestre érkezik 15-én - tette hozzá.

A bizottság vezetői levelet küldtek Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, Bene László országos rendőrfőkapitánynak és tájékoztató jelleggel a köztársasági elnöknek, amelyben a rendőrség és a kormány március 15-i tervei iránt érdeklődtek. Ebben választ várnak arra is, a rendőrség milyen tömegoszlatási módszerekre készül, és a kormány milyen beavatkozást tervez a nemzeti ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!