Hírek

2007.03.13. 19:18

Félmilliárd forint értékű drogot csempészett a banda

Egy drogcsempészbanda 11 feltételezett tagja ellen emelt vádat kedden az ügyészség Miskolcon. A vád szerint Közép- és Dél-Amerikából 500 millió forint értékben csempésztek kábítószert Európába.

BAMA

A vádlottak között van az elsőrendű vádlott nyolcvanéves nagymamája is. Rajta kívül valamennyiüket bűnszervezeti tagsággal vádolták meg, mely miatt akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphatnak. A nemzetközi drogcsempészhálózatot egy miskolci nő nigériai állampolgárságú férje irányította. Újsághirdetéseken keresztül fiatalokat kerestek, akik preparált cipőkben vagy lenyelt kapszulákban kábítószert csempésztek. A drogfutárok minden sikeres útért 4000 eurót, több mint egymillió forintot kaptak.

Ennek az ügynek a része annak a két miskolci fiatalnak a története is, akik két éve ülnek egy ecuadori börtönben, miután egy repülőtéri ellenőrzéskor preparált cipőjükben megtalálták a csempészetre szánt drogot. Máig nem emeltek vádat ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!