Hírek

2007.04.01. 16:57

Jelentősen nőhet a héten az üzemanyagok ára

Akár 7-8 forinttal is nőhet szerdától a benzin és a gázolja ára az egyik internetes hírportál várakozása szerint. A portfolio.hu jóslatát arra alapozza, hogy a nemzetközi piacokon az olajárak növekedésével párhuzamosan az irányadó üzemanyag-jegyzésárak is emelkedtek.

BAMA

Múlt héten a benzin 10 százalék felett, míg a gázolaj 9,5 százalékkal drágult a piacon, s forintban számolt árnövekedést a hazai fizetőeszköz árfolyama sem mérsékelte. Az üzemanyagok árai így a tavaly nyár végi szintre emelkedtek. Az internetes lap szerint azonban elképzelhető, hogy a Mol nem hárítja a teljes áremelkedést azonnal a fogyasztókra, hanem – mint ahogy az elmúlt időszakban többször is – folyamatosan növeli az árat, vagyis a héten csak 7-8 forintos drágulásra kell számítanunk. A 95-ös benzin literenkénti ára jelenleg kutaktól függően 260-270 forint, míg a 98-asért átlag 280 forintot kell fizetni. A gázolaj ára 250 forint körül mozog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!