Hírek

2007.04.02. 19:02

A helycserék ellenére mindenki népszerűtlen

Helycsere történt a politikusi népszerűségi lista élén, így már nem Szili Katalin házelnök, hanem Dávid Ibolya, az MDF elnöke áll az első helyen

BAMA

Helycsere történt a politikusi népszerűségi lista élén, így már nem Szili Katalin házelnök, hanem Dávid Ibolya, az MDF elnöke áll az első helyen – derült ki a Szonda Ipsos márciusi közvélemény-kutatásából. A változás mértéke nem tekinthető statisztikailag jelentősnek, hiszen kettejük között mindössze egypontnyi a különbség, Dávid 52, Szili 51 pontot kapott százból. A médiában mostanában sokat szereplő Rogán Antal új szereplő a listán, és a fideszes politikus rögtön előkelő helyen debütált.

A szocialista és SZDSZ-es szimpatizánsok által sem végletesen elutasított V. kerületi polgármester Sólyom László köztársasági elnökkel és Göncz Kinga külügyminiszterrel holtversenyben bitorolja a bronzérmes pozíciót. Őket az SZDSZ-es elnökségéről távozó Kuncze Gábor követi a sorban 44 ponttal. Pártelnöki utódja azonban már korántsem ennyire népszerű, Kóka János a 22-es listán csak a 16. helyen szerénykedik.

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc azonos mértékben, egy ponttal tudta növelni népszerűségét márciusban, így megállni látszik a miniszterelnök négy hónapja tartó szimpátiavesztése. A Fidesz elnöke stabilan a középmezőnyben helyezkedik el, Gyurcsány pedig hátulról a negyedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!