Hírek

2007.04.03. 16:01

Hatmillió értékű csempészcigaretta Füzesabonyban

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai előzetesen kapott bűnügyi információk alapján kedden váratlan ellenőrzést tartottak az egyik füzesabonyi családi ház melléképületében, s tizenegyezer doboz csempészett cigarettát találtak.

Cs. T.

A raktárként használt helyiséget egy helyi lakos bérelte. Gyanítható, hogy ugyanez a személy a mostani lebukását megelőző egy hónapban további hatezer doboz illegálisan beszerzett cigaretta tárolásával, majd különböző fővárosi piacokra történő szállításával is foglalkozott. Erre utal, hogy a családi ház udvarán álló furgon rakterének padlólemezében több száz karton cigaretta elrejtésére alkalmas, speciális helyet alakítottak ki. Az említett bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyt a pénzügyőrök az akció során elfogták és ellene jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A melléképületből a razzia során majd hatmillió forint értékű cigarettát foglaltak le a vámosok, a csempészáru fekete piacra kerülése esetén három és fél millió forintos bevételtől fosztotta volna meg a központi költségvetést. Az elkövető ezért a bűncselekményért a vámhatóság által kiszabott 25 millió forint jövedéki bírság mellett akár három éves börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!