Hírek

2007.04.07. 18:27

Lázadást gyanít a rendőrség

Lázadás előkészületeire utaló anyagot talált több világhálós oldalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság

BAMA

Lázadás előkészületeire utaló anyagot talált több világhálós oldalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), ezért az összegyűjtött dokumentumokat és információkat továbbította a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI). Az ügyben illetékes NNI tájékoztatása szerint maguk is figyelik az internetes oldalak tartalmát.

A kuruc.info és a mimagunk.com oldalakon egy visszaszámláló és a „MÚK – Mindig Újra Kezdjük” felhívás látható. A többek között az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészítésével gyanúsított, jelenleg házi őrizetben levő Budaházy György és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke által jegyzett szöveg április 21-ére toborozza a híveket. A felhívásból az nem derül ki, pontosan mire készülnek ezen a napon, míg Toroczkai internetes naplóján azt írta: „több fronton is elkezdtük ismét táncoltatni a hatalmat, de egyelőre részletekkel nem szolgálhatok, ha eljön az idő, mindenkire számítunk, akinek még őszintén fontos a Hazánk”.

A BRFK a Fővárosi Főügyészséggel folytatott egyeztetés alapján azt álapította meg, hogy a szövegek tartalma „lázadás bűntett előkészületét valósítja meg” – közölte Bálint Gabriella, a rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!