Hírek

2007.04.10. 17:25

Saját felelősségére távozott a mentőben elhunyt férfi

A Délmagyarország szerint saját maga döntött arról, hogy elhagyja a szentesi kórházat az a 67 esztendős mindszenti beteg, aki egy mentőautóban vesztette életét Hódmezővásárhely és Szentes között.

BAMA

A súlyosan asztmás férfi pénteken reggel lett rosszul először. A kihívott háziorvos beutalta őt a szentesi kórházba, ahova testvére vitte el személygépkocsival. A bátyja szerint beteg testvére egy ideig benn volt orvosnál, aztán azzal jött ki, hogy elmegy haza, és alá is írta a papírt. A testvér tiltakozott, az orvos viszont azt mondta, a férfi tudatában van annak, mit cselekszik.

Mindszenten a férfi újból rosszul lett, a mentő a hódmezővásárhelyi kórházba szállította, ott stabilizálták a férfi állapotát. Az új előírásoknak megfelelően továbbküldték a szentesi kórházba egy orvos nélküli mentővel; a férfi útközben újra rosszul lett, s meghalt. Lázár János, hódmezővásárhelyi polgármester kedden feljelentést tett az ügyészségen az új kórházi rend összeállítója ellen. A fideszes városvezető követelte, hogy állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, mert a jelenlegi helyzet a környéken élők életét veszélyezteti. Az egészségügyi tárca nem érti a Fidesz vádjait, ugyanakkor a konkrét eset kivizsgálására felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!