Hírek

2007.04.10. 19:19

Kétmilliárd forintnál több adóhitelt kell visszafizetni

Április huszadikáig vissza kell fizetni a befektetési adóhitel utolsó részletét is azoknak, akik ezt az adókedvezményt korábban igénybe vették.

N. M.

Az APEH számításai szerint ez a kötelezettség még 12 ezer adózót érint, akiket határozatban értesített az adóhatóság. Az érintetteknek összesen 2,2 milliárd forintot kell a 10032000-01076057 számú számlára utalniuk. Aki elmulasztja a közeledő határidőt, arra az adóhatóság a szokásos mértékű, a mindenkori jegybanki alapkamat dupláját kitevő késedelmi pótlékot vet ki. Az adózó halála esetén az APEH határozattal törli a még nem törlesztett kedvezményt.

A befektetési adóhitel az összevont adóalap utáni kedvezmény volt. Mértéke az átlagos befektetési állomány növekedésének legfeljebb 20 százaléka, maximum 200 ezer forint lehetett. A kedvezménnyel 2004-től már nem lehet élni. A korábban felvett adóhitelt legkésőbb idén kellett visszafizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!