Hírek

2007.04.11. 11:32

Juscsenko az ET főtitkárát tájékoztatja

Viktor Juscsenko ukrán elnök szerdán Strasbourgban az ukrajnai válságos helyzetről, a kiélezett belpolitikai viszályról tájékoztatja Terry Davist, az Európa Tanács (ET) főtitkárát.

BAMA

Az ET rövid közleménye szerint Juscsenko strasbourgi látogatásnak az a fő célja, hogy a páneurópai szervezet főtitkárával megvitassa a jelenlegi ukrán belpolitikai helyzetet, a demokratikus reformok terén elért eddigi előrehaladást, és a jövőbeni együttműködés kilátásait. Az ukrán elnök megfigyelők szerint várhatóan az ET támogatását fogja kérni az alkotmányos válságban. Juscsenko kitart amellett, hogy törvényes és alkotmányos módon rendelte el a parlament feloszlatását és az előre hozott törvényhozási választások kiírását, ami ellen Kijev központjában kedden is sok ezren tüntettek.

Az elnök belpolitikai ellenfele, az oroszbarát Viktor Janukovics kormányfő a jövő kedden szintén Strasbourgba érkezik, ő az Európa Tanács parlamenti közgyűlése előtt szólal fel. Az ET sajtószolgálata szerint egy régi keletű meghívásnak tesz most eleget.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!