Hírek

2007.04.20. 08:47

Most még hülyét is csinálunk magunkból?

A magyar–horvát Eb-pályázat főszereplői találkozót kérnek az UEFA vezetőitől, hogy megtudják, miért veszítettünk. Hát, sok hülye ötletet hallottam már, de ez messze viszi a prímet.

Stanga István

Ez az elbukott magyar Eb-pályázat most már nagyon kezd hasonlítani a véget nem érő szappanoperákhoz. Amikor az ember azt hiszi, hogy  lassan vége, új epizód következik. Magam is azt gondoltam, azzal, hogy  megírtam, töketlen bénázásunk volt a kudarc fő oka, többet már nem foglalkozom a témával. És most mégis...

Az az igazság, hogy túl sokáig nem érdemes a fekáliát kavargatni. Részint azért, mert megbolygatva egyre büdösebb lesz, részint azért, mert magunk is szarosak lehetünk. A magyar Eb-pályázat főszereplői nyilván nem osztják ezt a véleményt, különben megpróbáltak volna minél gyorsabban pontot tenni ennek a rémálomszerű sztorinak a végére. De nem. Ők folytatni akarják.

Aki még nem tudná, Kisteleki, Gyárfás és a horvát Markovics (az ottani labdarúgó szövetség vezetője) meghallgatást kérnek az UEFA vezetőitől, hogy megtudják, vajon miért is veszítettünk, miért is szavaztak a végrehajtó bizottság tagjai úgy, ahogyan.

Hát, sok hülye ötletet hallottam már az életemben, de ez egész biztosan az első három között van. Tételezzük fel, hogy az európai labdarúgó szövetség illetékesei fogadnak bennünket (egyébiránt egész biztosan fogadnak, mert hát miért ne tennék), mi pedig feltesszük a nagy kérdést. Miért az ukrán–lengyel pályázat, s miért nem mi?

Akkor most szabadna megkérdeznem, milyen válasszal lennénk elégedettek? Nyilván azzal, ha Platiniék lehajtott fejjel, megtörve, sűrű bocsánatkérések közepette ismernék be: Szurkisz és társai kilóra megvettek mindenkit (még azt a négyet is, akik az olaszokra voksoltak, de falból kellett néhány ellenszavazat). És akkor boldogan jöhetnénk haza, lám, lám, mi megmondtuk, de ti nem hittétek.

Na, akkor ébredjünk fel, mert ilyesmi nem lesz. Ha egyáltalán indokolnak valamivel (nem kötelesek, de vélhetően nem küldenek el bennünket a francba), az afféle hivatalos maszlag lesz, amellyel nemigen lehet mit kezdeni. Ez esetben mit bizonyítottunk? Semmit. Legfeljebb azt, hogy nem csupán balfaszok vagyunk, hanem hülyék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!