Hírek

2007.04.21. 16:25

Korai Demszky bejelentése a metró finanszírozásáról

Az EU több illetékese is cáfolta Demszky Gábor azon pénteki kijelentéseit, amelyek szerint a kohéziós alapból biztosan támogatja az unió a 4-es metrót. A projektről ugyanis nemhogy döntés nincs, de még a dokumentációt sem adták be.

BAMA

A budapesti főpolgármester elmondta, csütörtöki, az EU közlekedési biztosával folytatott megbeszélésein az is eldőlt, hogy a metróberuházás mellett két villamosvonal meghosszabbításához, valamint a csepeli és a szentendrei HÉV összekötéséhez is hozzájárul az EU. Az uniós közlekedési biztos szóvivője azonban a Népszabadság kérdésére nem tudta megerősíteni a főpolgármester állítását, s véleménye szerint főnöke anyagi elkötelezettséget biztosan nem vállalt. Több más illetékes szintén tagadta, hogy bármit is ígértek volna. A Főpolgármesteri Hivatal tegnapi közleménye szerint hivatalos döntésről sem a brüsszeli illetékesek, sem a főpolgármester nem nyilatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!