Hírek

2007.04.25. 16:16

Havi tízezerrel ösztönzik a felsőoktatási mentorokat

V. M.

„A következő tanévre is várjuk a szociálisan hátrányos helyzetű hallgatókat segítő felsőoktatási mentorok - szaktanácsadók - jelentkezését az ország összes felsőoktatási intézményébe” – közölte tegnap a programot koordináló Országos Felsőoktatási Mentorhálózat.

Azokra a felsőfokú intézményben tanuló, felsőbb évfolyamos hallgatók jelentkezésére számítanak, akik segítenének az egyetemre vagy főiskolára frissen bekerülő gólyák mentorálását. Ezért a tevékenységért az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) ösztöndíjában részesülnek, amelynek összege havi tízezer forint.

A mentorált már a nyár folyamán megismerkedhet a vele azonos szakra járó tanácsadójával, aki felkészíti őt az egyetemi lét várható eseményeire, nehézségeire. Bemutatja az oktatási intézményt, és amennyiben szükséges – hiszen sokan más, kisebb településekről kerülnek be az egyetemi városba – annak szűkebb-tágabb környezetét is. Ennél fontosabb, hogy segítséget nyújt a kollégiumi ügyintézésben, a beiratkozásban, a szemináriumok felvételében, a jegyzetek beszerzésében és a szociális támogatások igénylésében is. A sikeres programot még 2005-ben hívta életre az OKM, és a felsőfokú intézmények csaknem  95 százalékában működik országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!