Hírek

2007.04.26. 18:03

Elhelyezkedési mankó a negyvenöt éven felülieknek

Oktató, képző-és továbbképző programokon vehetnek részt a Szenior Foglalkoztatási Szövetség (SzFSz) tagjai, azért hogy a szakmai felkészültségük megfeleljen a munkáltatók elvárásainak.

T. M.

Az SzFSz-ben a munkaadókat képviselő MGYOSZ, IPOSZ és MOSZ, a legjelentősebb szakszervezeti konföderációk, a SZEF, az MSZOSZ és az Autonómok, valamint a legnagyobb taglétszámú nyugdíjas szövetség, az MSZOSZ Nyugdíjas Választmánya képviselteti magát. Tagja lehet mindenki, aki 45 évesnél idősebb, és munkát akar vállalni. A tagság független attól, hogy valaki munkavállaló, munkanélküli vagy éppen dolgozni akaró nyugdíjas.

A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal csütörtökön megállapodást írt alá a szövetséggel. Eszerint a hivatal biztosítja az SzFSz számára a szükséges munkaerő-piaci információkat, amelyek elősegítik a 45 év felettiek foglalkoztatásának növelését, illetve ennek a tevékenységnek a megalapozását. Az integrált informatikai rendszer bevezetése után tájékoztatást adnak a hiányszakmákról is. Jelenleg 4,3 millióra tehető a 45 éven felüliek száma. Közülük több mint kétmillióan vannak azok, akik képesek lennének dolgozni, csak éppen nincs munkahelyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!