Hírek

2007.04.28. 15:36

Orbán fejlesztené a vidéket

Nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Csongrádon a párttá alakult Kisgazda Polgári Szövetség első országos nagygyűlésén.

BAMA

A vidéki életforma támogatása nem csupán gazdasági kérdés, hanem egy ország lelki alkatának is meghatározó eleme - hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint a falu jövőképe nem a város, hanem a portáit, utcáit és határait szeretettel gondozó és rendben tartó falu, a családi gazdaság jövőképe pedig a megélhetést biztosító, de a nyers haszonszerzésen túlmutató vállalkozás, s nem a nagyüzem. "A nincs más út hirdetői egyre nyíltabban hangoztatják, hogy szerintük falvakra és mezőgazdaságra nincs szükség. Ezt ugyanaz az öntelt tudatlanság mondatja velük, mint amely az ötvenes-hatvanas években elődeik szájából azt harsogta, hogy legyünk a vas és acél országa" - mondta a pártelnök.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!