Hírek

2007.05.01. 15:03

Elmarad a liberális majális

BAMA

Elmarad a mára meghirdetett liberális majális a Hajógyári-szigeten, mert a Jobbik Magyarországért Mozgalom közeli rendezvényéről érkező csoport egyik tagja késsel fenyegette az ünnepséget előkészítő roma származású munkatársakat - állítja az SZDSZ.

A Jobbik pártigazgatója viszont azt állítja, hogy egy nemzeti színű pólót viselő fiatal átsétált tőlük az SZDSZ-es rendezvényre érdeklődni, és öltözete miatt szóváltásba keveredett az ott kiszolgáló roma büfésekkel, akik fejszével és bozótvágó késsel kergették el. A Jobbik rendezvényéről ezek után mentek át többen, mint a pártigazgató mondta, a konfliktus csitítására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a távirati irodának annyit mondott: a Hajógyári-szigeten két rendezvény résztvevői tegnap este szóváltásba keveredtek, ezért a rendőrség a közrend fenntartása érdekében megfelelő számban jelent meg a helyszínen. Elfogásra, előállításra nem került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!