Hírek

2007.05.02. 14:22

Elrendelték a nyomozást az Il Ferro-ügyben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán elrendelte a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében. Csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

BAMA

A BRFK hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8.000 autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek szerdán a nyomozás elrendeléséről. A társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés. Hozzátette: a cég már február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének, ezért - a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve - három hónapra felfüggesztették a kifizetéseket.

Körmendi Ákos február óta az Il Ferro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Mint mondta, már februárban elrendelte a szerződések átfogó vizsgálatát és pénzügyi tevékenység átvilágítását, ami még zajlik. Megerősítette, hogy június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük, és reményét fejezte ki, hogy a meglévő és új reklámozó cégek befizetéseiből ezt teljesíteni tudják.

Körmendi Ákos visszautasította azokat a vádakat, hogy a cég tevékenysége piramisjáték lenne, mivel az autósok által befizetett egyszeri regisztrációs díj mellett bevételt jelent a reklámozó cégek pénze is. "Az már most kiderült, hogy a korábbi ügyvezetés által megkötött szerződésekben hiányosságok tapasztalhatók. Az Il Ferro előző vezetői ugyanis némely reklámozó céggel csak szóbeli szerződést kötöttek, emiatt e partnerek csak késve teljesítik a fizetési kötelezettségeiket, illetve visszatartják a pénzt" - hangsúlyozta korábban a tulajdonos-ügyvezető.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!