Hírek

2007.05.02. 17:51

Hamarosan vádat emelnek Malina Hedvig ellen

A nyitrai magyar egyetemista ellen hamis tanúzás miatt indítanak eljárást

BAMA

Napokon belül vádat emel az ügyészség Malina Hedvig ellen – jelentette be Dobroslav Trnka szlovák legfőbb ügyész. A nyitrai magyar egyetemista ellen hamis tanúzás miatt indítanak eljárást. Malina Hedvig tavaly augusztusban véresen, összeverve ment be a nyitrai Konstantin Egyetem magyar tanszékére és azt állította, két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert a mobiltelefonján magyarul beszélt. A szlovák rendőrség szerint azonban a lány csak kitalálta, hogy megverték.

A lány ügyvédje, Roman Kvasnica azt mondta: kitart az eredeti álláspontja mellett, miszerint Malina Hedviget megtámadták.

A nyitrai magyar egyetemista ügyében lefolyt első nyomozás megállapításait, a sértett állításait cáfolni hivatott információkat annakidején maga Robert Fico kormányfő és belügyminisztere, Robert Kalinák nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be. Ezek szerint a kérdéses napon a lány senkivel nem beszélt telefonon és az írásszakértői vizsgálat is azt állapította meg, hogy a blúzán talált magyarellenes felirat Malina Hedvig kézírása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!