Hírek

2007.05.02. 17:56

Csalás miatt nyomoznak az Il Ferro ügyében

BAMA

Elrendelték a nyomozást az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében – a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese elmondta: az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásban igazságügyi könyvszakértőt is be fognak vonni. A rendőrség hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8000 autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény – a rendelkezésre álló információk alapján döntöttek tegnap a nyomozás elrendeléséről.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és február óta ügyvezető igazgatója korábban azt közölte: cége június elején kifizeti ügyfeleinek a májusra esedékes reklámpénzeket, ám a teljes elmaradt időszakra – azaz a februárra, márciusra és áprilisra – járó összeget csak később utalják át.

Az ügyvezető szerint a három hónapos csúszásra a megkötött szerződések lehetőséget adnak. Körmendi Ákos megerősítette, június elején mintegy 300 millió forintot kell kifizetniük – az ügyvezető reményei szerint a reklámozók befizetéseiből ezt állni is tudják. Körmendi egyúttal visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint a cég piramisjátékot működtetett volna partnerei szerződéskötési díjaira alapozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!