Hírek

2007.05.07. 14:46

Nem volt hivatásos katona a túszejtő

Sem szerződéses, sem hivatásos katonaként nem teljesített szolgálatot a budapesti Széna téri OTP-fiókban múlt héten túszokat ejtő Cseh István; a férfi csak sorkatonai szolgálatát töltötte a Magyar Honvédségnél - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

BAMA

A szaktárca sajtóosztályának közleménye szerint a férfiről a sajtóban a valósággal ellentétes információk, találgatások jelentek, jelennek meg azzal kapcsolatban, hogy hivatásos katonaként idehaza és külföldön is szolgált. A HM Személyzeti Főosztályának Központi személyügyi nyilvántartása szerint Cseh István 1990. 08. 29. és 1991. 08. 15. között teljesítette 352 napos sorkatonai szolgálatát, tartalékos rendfokozata őrvezető.

Sorkatonai szolgálata után sem mint továbbszolgáló, sem mint szerződéses, vagy hivatásos katona a Magyar Honvédségben nem teljesített szolgálatot - hangsúlyozza a közlemény. Kiemelik, hogy az 1990-es évek elején még nem is létezett szerződéses jogviszony a honvédségben, így Cseh István a Magyar Honvédség külföldi missziójában nem vehetett és nem is vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!