Hírek

2007.05.09. 17:32

Emberi csontokat találtak Tomcatnél a rendőrök

Előállították éjszaka a Tomcat néven ismert bloggert és két társát. A fiatalemberek a vörös terror áldozatairól akatak megemlékezni

BAMA

Bombaalapanyagokat és emberi csontokat találtak az utcai tüntetésekről ismert Tomcat nevű interenes blogger lakásában a rendőrök.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság(BRFK) tájékoztatása szerint a házkutatás során előkerült többek között egy csappantyúval szerelt tüzérségi hüvely, egy két méter hosszú, pirotechnikai időzítő gyújtózsinór, és több zsák különféle vegyi anyag.

A helyszínen egy lábast és olyan mécseseket, poharakat találtak, amelyekbe sárgásbarna színű, ismeretlen összetételű, karamellizált vegyi anyagot töltöttek, és amelyekből kanócok lógtak ki. A tűzszerész-, vegyész- és fegyverszakértő elsődleges helyszíni vizsgálata szerint a lakásban talált anyagok keveréke elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas, illetve azok segítségével akár nagyobb romboló erejű bomba is előállítható lett volna.

A lakásban egy utazóbőröndben csontokat is találtak, amelyek az orvosszakértő véleménye alapján emberi maradványok. Megkeresésünkre Szentendrei Angéla, a BRFK Kommunikációs Osztályának vezetőhelyettese sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy a talált csontoknak van-e köze Kádár János sírjának közelmúltban történt meggyalázásához.

A rendőrség a lakásban tartózkodó T. Gergő 21 éves és F. Ágnes 48 éves, sátoraljaújhelyi lakosokat, valamint a rendőrök érkezésekor éppen távozó P. Tamás(Tomcat) 30 éves budapesti lakost őrizetbe vette, velük szemben közveszélyokozás előkészületének gyanúja miatt indult eljárás.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!