Hírek

2007.05.16. 10:52

UEFA Kupa: spanyol házidöntő Glasgow-ban

A Sevilla 21 év után az első csapat lehet a labdarúgó UEFA Kupában, amelyik megvédi címét, ha a Glasgow-ban szerda este 20.45-kor kezdődő fináléban legyőzi a szintén spanyol Espanyolt.

BAMA

Legutóbb 1985-ben és 1986-ban a Real Madridnak sikerült egymásután kétszer elhódítania a trófeát, a jogelőd Vásárvárosok Kupáját is figyelembe véve további két spanyol együttes, a Barcelona és a Valencia hajtotta végre ezt a bravúrt. – Az Espanyol mindig kényelmetlen ellenfél. Az olyan csapatok, mint mostani riválisunk, amely nem számít esélyesnek, mindig komoly gondot okozhat, mivel nincs veszítenivalója” – mondta az andalúz gárda trénere, Sergio Ramos, aki a 2002/2003-as szezonban rövid ideig a katalán együttes szakmai munkáját is irányította.

Daniel Alves sevillai védő arról is szólt, hogy a tavalyi finálé könnyebb volt, mert ott olyan ellenféllel találkoztak a Middlesbrough személyében, amely nem ismerte igazán a csapat játékát, míg az Espanyol mindent tud a gárda erősségeiről és gyengeségeiről. Az Espanyol veretlenül jutott a fináléba, ráadásul 14 mérkőzéséből három lett döntetlen, 32 rúgott gól mellé csak kilencet kapott.

A Sevilla kétszer kapott ki – a holland AZ Alkmaar és a szintén spanyol Osasuna győzte le –, emellett kilenc győzelmet és három döntetlent ért el, gólkülönbsége 27-11, de hétszer megőrizte kapuját a találattól. Legutóbb 1998-ban rendeztek olyan döntőt, amikor azonos nemzetbeli csapatok találkoztak: akkor az olasz Internazionale és Lazio küzdelmét az előbbi nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!