Hírek

2007.05.18. 06:26

Az élsporttól a képernyőig

Sportosan nőies, nőiesen sportos jelenség. Nyolc éve tűnt fel a televízió képernyőjén Somogyi Dia, akinek a tenisz a mindene, mégis megesett már, hogy „focizott”.

Szentgyörgyi Rita

[caption id="" align="alignleft" width="190"] A műsorvezető júniusban megy férjhez
[/caption]A Telesport műsorvezetőjeként és riportereként természetes könnyedséggel „hozza” a legkülönfélébb sportágakat. Izomláz című műsorában pedig a szabadidős sportot szeretteti meg a tévénézőkkel. Ötéves kora óta teniszezik, volt ifjúsági válogatott és felnőtt csapatbajnok. Ma leginkább a futásnak hódol. Mint mondja, semmit nem visz túlzásba, és sok minden érdekli.

– Az élsportolástól egyenes út vezetett a sportújságírói hivatáshoz?

– Egyenesnek nem mondható, mindenesetre sokat számított, hogy nagy közösségben nevelkedtem. A tenisz kimondottan olyan sportág, ahol az egyesületekben minden korosztálynak van csapata, ezáltal könnyen megtanultam kommunikálni. Ráadásul nagyon szerettem az irodalmat. Szóval a sport szeretete, a jó beszélőke és a helyesírás vezetett el odáig, hogy ezt a hivatást válasszam. Természetesen szerencse is kellett hozzá, hogy jó időben, jó helyen legyek.

– Szakmailag melyek a legérdekesebb feladatok?

– A helyszíni műsorvezetések és az olimpiai műsorok. Legutóbb a labdarúgó Bajnokok Ligájának műsorvezetése volt számomra a legnagyobb kihívás. Megtiszteltetésnek vettem, amikor a főnököm megbízott vele. Egy hétig nem aludtam, annyira izgultam, hogy szőke, kék szemű nőként komoly szaktekintélyekkel beszélgethetek a labdarúgásról.

– Nem hiányzik az életéből a versenyszerű sportolás?

– Általában részt veszek az újságírók versenyein. Kicsit váltottam, átálltam a futásra és a szabadidősportokra. Mellesleg a szakdolgozatomat is a szabadidősportok, az egészséges életmód és a média kapcsolatáról írtam. Időközben megtanultam síelni, biciklizem is.

– Életformájában is az ép testben ép lélek filozófiát követi?

– Nincs szigorú rendszer az életemben, hacsak az nem, hogy hetente legalább két napot mozgással töltök. Odafigyelek arra, mit eszem, rengeteg folyadékot iszom, de nem számolom eszeveszetten a kalóriákat. Adódnak persze elhajlások, „nagy zabálások”, lustálkodások.

– Szabad idejében milyen kedvteléseknek hódol?

– Jövendőbeli férjemmel (Sztancsik Tamás producerrel – a szerk.), akivel nyolcévi együttélés után júniusban házasodunk össze, rendszeresen járunk moziba, színházba, kiállításra, koncertre. A legvadabb párosítás az volt, amikor a MagyÍr, a magyarországi ír kulturális évad komolyzenei koncertjének háromnegyedénél átvágtáztunk a Depeche Mode koncertjére.

Somogyi Dia

1976. május 6-án született Budapesten

TANULMÁNYAI: Komlósi Oktatási Stúdió, Testnevelési Egyetem Sportmenedzser szak

PÁLYAFUTÁSA: a Nemzeti Sportnál kezdte. Később a TV2-nél gyermek- és ifjúsági műsorokban volt riporter és műsorvezető. Dolgozott a Danubius Rádióban és a Klub Rádióban is 1999 tavaszától a Magyar Televízió sportosztályának munkatársa.

TANULMÁNYAI: Komlósi Oktatási Stúdió, Testnevelési Egyetem Sportmenedzser szak

PÁLYAFUTÁSA: a Nemzeti Sportnál kezdte. Később a TV2-nél gyermek- és ifjúsági műsorokban volt riporter és műsorvezető. Dolgozott a Danubius Rádióban és a Klub Rádióban is 1999 tavaszától a Magyar Televízió sportosztályának munkatársa. A műsorvezető júniusban megy férjhez -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!