Hírek

2007.05.21. 12:00

A hajléktalan rokon fertőzte meg a családot

Valószínűleg a két héttel korábban, Kecskemét központjában holtan talált hajléktalan rokon fertőzte meg azt a családot, amelynek 16 tagja került szombaton kórházba.

Miklós László

Lezárták a kecskeméti kórház hetedik emeletének egy részét. A család legidősebb tagját, a 74 éves nagypapát, és egyik negyven év körüli fiát a többiektől is elkülönítették. Az intenzív osztályon még két férfit kezelnek, és van egy halálos áldozata is a kórnak. "Feltételezhető, hogy a két héttel korábban, a városközpontban, egy bokorban talált, hasonló megbetegedésben elhunyt hajléktalan lehetett a baktériumhordozó" - nyilatkozta tegnap Horváth Attiláné, a megyei kórház szóvivője.

A hajléktalan nő a halálát megelőzően együtt élt egy férfival: az egyébként rendezett körülmények között élő család - vállalkozók és alkalmazottak is vannak a gyerekek, az unokák, valamint a házastársaik között - egyik tagjával.

"A bátyám, István" - aki jelenleg válságos állapotban van - "valóban ismerte a hajléktalan nőt, mi azonban nem, és kapcsolatba sem kerültünk vele. Istvánnál jelentkeztek elsőként a tünetek. Már szerdán kórházba került" – mondta el Kovács Zoltánné, az egyik lánytestvér, akinek kórházi felvételétől – tünetmentessége miatt - eltekintettek a járványügyisek.

"Az idős szülőknek összesen 13 élő gyermekük van. Hét lány és hat fiú. Az összetartó családi közösség néhány tagja 3-4 napja lett lázas, és alsó, valamint felső légúti panaszaik voltak. Feltehetően cseppfertőzéssel terjedt a tüdőgyulladást okozó baktérium. A zárt közösséget alkotó család tagjai egymást fertőzték meg, és akinek az immunrendszere gyengébb volt, annál a tüdőgyulladás súlyosabb foka jelentkezett a lappangási idő után" – adott tájékoztatást tegnap Szajki Károly, a megyei kórház orvos igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!