Hírek

2007.05.25. 18:43

Egy műfogsor áráért vették meg a prostitúcióra kényszerített lányt

Vádemelési javaslatot tett pénteken a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azoknak a magyar emberkereskedőknek az ügyében, akik fiatal lányokat vettek meg, hogy Hollandiában dolgoztassák őket prostituáltként.

BAMA

Az egyik gyanúsított százhatvanezer forintot adott egy húszesztendős tiszadadai lányért, akit üzlettársával a nyugat-európai országba vitt és arra kényszerített, hogy testét áruba bocsássa. A lánytól a megkeresett pénzt azonnal elvették, a napi étkezéseken és néhány ruhaneműn kívül semmit sem kapott fogvatartóitól, miközben kétmillió forintnyi eurót „keresett”. 2006 szeptemberében az emberkereskedő és két társa ötvenezer forintot és egy műfogsor elkészítésének árát fizette ki egy másik lányért, akit ugyancsak Hollandiába vittek prostitúcióra. Az NNI Emberkereskedelem Elleni Osztálya tavaly októberben fogta el a banda néhány tagját, köztük egy nőt. A társaság másik tagja társai elfogásának hírére feladta magát a rendőrségen, s ennek nyomán került elő az ötödik gyanúsított is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!