Hírek

2007.05.29. 17:12

Nemzetközi prostituált hálózatot buktattak le

„Magyarország, Svájc, Olaszország és Franciaország területén működött az a szervezet, amely nyelveket beszélő, fiatal, dekoratív prostituáltak kiközvetítésével foglalkozott. Üzletszerűen elkövetett kerítés gyanúja miatt javasoltunk az ügyészségnek vádemelést 12 gyanúsítottal szemben” – tudatta kedden közleményben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

V.M.

A nyomozás adatai alapján egy svájci állampolgárságú férfi és egy magyar állampolgárságú nő hozta létre 2004-ben a magát escort ügynökségnek nevező szervezetet. Az ügynökség a prostituáltakat az interneten hirdette, akik munkájukat egyrészt egy Zürich melletti bárban, másrészt különböző párizsi és római hotelekben végezték.

A hotelekben dolgozók koordinálását úgynevezett titkárnők végezték. A feladatuk az volt, hogy telefonos és internetes ügyeletet tartsanak, fogadják az ügyfelek jelentkezését, tájékoztassák őket az igénybe vehető szolgáltatásokról, az árakról, valamint a prostituáltak foglalható szabadidejéről, elérhetőségéről. Az NNI úgy tudja, hogy 2004-2006 között a szervezethez körülbelül 40-50 – nagyrészt magyar, ukrán, román és olasz állampolgárságú – prostituált tartozott, akik körülbelül 30-40 ezer eurót kerestek hetente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!