alapkőletétel

2017.09.15. 13:00

Hatvanban lesz az ország legnagyobb ipari parkja

A Bosch új, 60 ezer négyzetméteres csarnoka az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. közel 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásaként épül.

A magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark beruházásának pénteki alapkőletételén.

Ennek köszönhetően ez Európa egyik legnagyobb ilyen tárgyú programja és beruházássorozata, amelynek keretében Magyarország számos pontján valósulnak meg ipari centrumok – tette hozzá.

Az épülő létesítmény leendő bérlője, a Bosch érték- és munkahelyteremtő vállalkozás, amely elkötelezett a magyar beszállítók iránt. Új logisztikai központja 250 új munkahelyet teremt, és ezzel a legtöbb embert foglalkoztató külföldi befektető lesz Magyarországon – mondta Seszták Miklós kiemelve: az új létesítménnyel a város központi szerepe tovább erősödik, az itteni centrum pedig a hazai hálózat egyik stratégiai pontja, az ország legnagyobb ipari parkja, valamint a régió stratégiai csomópontja lesz.

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: a cég a most induló beruházást magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt példa értékű együttműködésként és beruházásként tartja számon.

Az új logisztikai központ a vállalatcsoport zászlóshajója lesz, ezzel Hatvan is csatlakozik a Bosch „hálózatba foglalt, jövőt formáló” tevékenységéhez – jelentette ki.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Bosch – új logisztikai központjának helyszínét keresve – Lengyelország és Csehország helyett döntött Magyarország és Hatvan mellett. Éppen ezért a mai nap a munkahelyteremtés mellett a bizalomról és egy olyan üzletről szól, amelyben minden fél nyertes – mondta.

Török Zsombor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) vezérigazgatója közölte: 12 városban vásároltak területeket és készítik azokat elő vállalkozások – a leendő bérlők – számára. Jelenleg 80-nál több céggel tárgyalnak több száz hektárnyi fejlesztési területről és több 100 ezer négyzetméternyi ipari csarnok előkészítéséről – tette hozzá.

Horváth Richárd polgármester rámutatott: fontos, hogy a hatvaniak érezzék, a fejlesztések róluk szólnak. Emlékeztetett: az elmúlt években 1600 új munkahely jött létre a városban, amely ezzel az országos foglalkoztatási toplisták élmezőnyébe tartozik.

Borítófotó: Horváth Richárd polgármester, Daniel Korioth, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, a magyarországi Bosch csoport vezetője, Török Zsombor János, a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (b-j) a Bosch német iparvállalat regionális logisztikai központjának alapkőletételi ünnepségén Hatvanban 2017. szeptember 15-én. MTI Fotó: Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!