Baleset

2022.12.17. 09:42

Nyomjad Józsi, nem csúszik az… mégis csúszott az M3-as + videó

Meglett a relatív gyorshajtás eredménye.

HEOL

A végén keresztbe állt az autó

Forrás: BpiAutósok/Youtube

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az alábbi – nem túl jó minőségű – videót az M3-as autópályán - írja a bpiautosok.hu.

A videó elején látszik, ahogy egy autós – nagy bátran – megelőzi a kamerás járművet, pedig jól látszik, hogy az útviszonyok abszolút indokolják a sebességcsökkentést.

Néhány száz méter múlva látszik, hogy hamar meg is lett a sietség eredménye. Pontosan nem látni a felvételen, hogy mi történt, de a felvétel elején látható autó vélhetőleg csúnyán megpördült a csúszós úton. Szerencsére – a felvételt végignézve – nem történt komoly baj, de több veszteglő jármű is állt az út szélén.

Mi a relatív gyorshajtás?

A relatív gyorshajtás azt jelenti, amikor a gépjárművezető nem az aktuális közlekedési viszonyoknak megfelelően választja meg a gépjármű haladási sebességét.

A KRESZ előírja, hogy a járművel a forgalmi, az időjárási, a látási, valamint az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. Mindezek mellett ügyelni kell az út vonalvezetésére, az útburkolat minőségére és állapotára, a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában