Olajra lépett, elfogták

2023.11.02. 07:00

Nem filmforgatás, valódi üldözés zajlott a felsőtárkányi éjszakában + videó

Nem akciófilmet forgattak, valódi volt az éjszakai üldözés a felsőtárkányi utcákon, ahonnan végül egy portára menekült be futva a rendőrök elől a gázolajtolvaj. Orosz Gábor, az Egri Rendőrkapitányság megbízott szolgálatirányító parancsnoka fogta el végül.

Guti Rita

Orosz Gábor, az Egri Rendőrkapitányság megbízott szolgálatvezető parancsnoka fogta el a gázolajtolvajt

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Összesen több mint 400 liter gázolajat csapolt le egy hét alatt a felsőtárkányi polgármesteri hivatal mögöt parkoló autóbuszokból az a férfi, akit október 31-én hajnalban tetten ért, majd némi üldözés után egy családi ház portáján elfogott az Egri Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

Orosz Gábor korábban körzeti megbízottként dolgozott a faluban, jelenleg is Felsőtárkányban él, így nem csak a rendőrségre érkezett bejelentésekből, hanem a falubeliektől is értesült arról, hogy az elmúlt egy hétben valaki módszeresen lecsapolja a gázolajat a hivatal mögött parkoló buszokból. Két alkalommal 80-80, egyszer 50 liter volt a tolvaj zsákmánya, elfogáskor pedig 200 liter gázolaj folyt el a járműből, mert a tolvajt megzavarták.

– Jó kapcsolatom van a Felsőtárkányban dolgozó körzeti megbízottal, hiszen ott élek, korábban én dolgoztam ezen a poszton. A kamerafelvételeket visszanézve nagyjából tudtuk, melyik időszakban érdemes a parkolót intenzívebben figyelni. Az ominózus éjszakán is szolgálatban voltam, s hajnali egy óra körül indultunk el a járőrökkel, hogy tegyünk egy kört arrafelé – idézte fel kérdésünkre Orosz Gábor. 

A rendőrautó reflektorai azonban megzavarták az elkövetőt, elfutott. Gábor ekkor úgy döntött megbújik a helyszínen, hátha visszatér a tolvaj, s a járőröket az autóval útjára bocsátotta, ő maga pedig elrejtőzött a buszok közelében. 45 percig fagyoskodott a felsőtárkányi éjszakában, amikor arra lett figyelmes, valaki ismét közelít a buszok mellett széthagyott cső, a 60 literes vízgyűjtő edény mellett. Megvárta, míg az illető akcióba lép, s ekkor előbújt rejtekhelyéről, s felszólította a tolvajt, hogy fejezze be a gázolaj lecsapolását. Emberünk megijedt, s futásnak eredt.

– Meglehetősen megtermett ember majdnem 2 méter magas, testes férfi, gondoltam, hamar elfárad majd a futásban, ezért a kollégáimnak jelezve utána eredtem – mesélte a szolgálatirányító parancsnok. – Látta, hogy nem egyedül üldözöm, ezért gondolt egyet, beugrott az egyik portára, ahol nem vett észre egy alacsonyra épített vaskaput, azon átesett. Akkor még feltápászkodott, de hamarosan egy vaskádban ismét hasraesett, s akkor a felszólításra, hogy álljon meg, már nem ellenkezett, hagyta magát megbilincselni – tette hozzá.

Nem volt mindennapi hajnala a házigazdának sem, aki időközben a csörömpölésre felébredt, s álmos szemmel körülnézett a portáján. Csak azt látta, hogy egy embert bilincsben vezetnek ki a kertjéből, s több rendőr is van a helyszínen. Mivel az elfogás közben megrongálódott a kiskapuja, a rendőrök kérték, nézze meg, mekkora a kára, de ő csak annyit mondott:

– Szóra sem érdemes, majd megjavítom. Ennyit megért az élmény.

Minden bizonnyal úgy érezhette, megspórolt egy mozijegyet, hiszen a tárkányi éjszakában lejátszódott jelenet, amire ébredt, akár egy akciófilm forgatásán is megeshetett volna.

Az elfogott férfi egyelőre bűnügyi őrizetben van az Egri Rendőrkapitányság fogdáján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában