Ölni készült

2024.05.16. 14:12

Emberölés előkészületének gyanúja miatt rendeltek el 30 napos letartóztatást

Az Egri Törvényszék közleményben tudatta portálunkkal, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája – egy emberölés előkészületének bűntette miatt indult eljárásban – csütörtökön egy hónapra letartóztatta azt a férfit, akinek ügyében a Heves Vármegyei Rendőr főkapitányság e bűntett miatt nyomozást folytat.

Sike Sándor

A férfit azzal gyanúsította meg a nyomozóhatóság, hogy egy kést magához véve elindult  felkeresni volt élettársát egy Egerhez közeli faluba, hogy őt megölje. A döntés indokolása szerint: alappal feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a  bizonyítást megnehezítené, a tanúkat befolyásolná és ezzel a büntetőeljárás sikerét  meghiúsítaná. 

A közlemény szerint a bíróság megállapította azt is, hogy a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye tehát az, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt  követne el, illetve az előkészített cselekményt véghezvinné. 

A végzés több okból sem végleges: azt az ügyész ugyan tudomásul vette, a gyanúsított azonban fellebbezést jelentett be. A férfi fellebbezése  elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelésére irányult. Az ülésen a gyanúsított védője nem volt jelen, neki három nap áll rendelkezésére az esetleges  fellebbezés bejelentésére. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában