Heol.hu podcast

2024.05.17. 20:43

Ha valami gyanús, inkább ne vásároljunk

Legyen gyanús, ha olyan adatot kérnek, amivel hozzáférhetnek pénzünkhöz. Az online csaláshoz sok esetben nem kell informatikai tudás sem.

Tóth Balázs

Dr. Berndt-Iványi Judit a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának megbízott vezetőjével is beszélgettünk a Kiberzsúron. Elmondta, a legegyszerűbb csalás, amikor a megrendelt, előre kifizetett csomagot nem adják fel az eladók, vagy nem azt küldik, amit tőlük megrendeltek. Ehhez sok tudás nem kell, sok ilyennel találkoznak, de sok apró csalásból lesz a sorozatos elkövetés. Gyanús lehet, ha valaki az adásvételnél nagyon kedves, mindenben segíteni akar, tolja át ránk a folyamatot, vagy linket kapunk tőle. Gondoljuk át, hogy az eladónak minek megadni adatainkat, ha fizetünk, vagy netbankolunk. Szerinte, ha van gyanús dolog, nem érezzük a bizalmat a másik iránt, szakítsuk meg az adás-vételt. Fontos az is, hogy inkább ismert, biztonságos oldalon vásároljunk.

20240206-824_1794
Dr. Berndt-Iványi Judittal az online csalásokról beszéltünk
Dr. Berndt-Iványi Judittal az online csalásokról beszéltünk
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában