Szétmarcangolta

2023.02.03. 15:18

Sokkoló volt a látvány: a végzetes nap óta rémálmok gyötrik a Feldebrőn széttépett kecske gazdáját

A gazda családtagként szereti az állatait, a megmaradt kecskéjét nem meri legeltetni a végzetes nap óta.

HEOL

A kutya őrizte a tetemet

Forrás: Beküldött

Ahogy arról már beszámoltunk, olvasónk jelezte, hogy szerdán egy kiszabadult kutya tépett szét egy kecskét Feldebrőn, s rendőrök jelentek meg a helyszínen. 

Lázár Levente Heves vármegyei rendőrségi sajtóreferens megerősítette az információt. 

– Egy közeli telephelyről szökött ki egy kutya, amely széttépett egy kecskét. Az Egri Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügyben – ismertette a sajtóreferens. 

A pórult járt állat gazdája, Kovács Józsefné elmesélte portálunknak az ügy részleteit. 

– Több mint harminc éve tartok kecskéket, mert nagy a kertünk, és nincs, aki levágja a füvet, az állatok pedig szépen lelegelik. Mivel mostanában jó idők voltak, a fű nem fagyott el, így a végzetes napon, február elsején is kivittem a kecskéimet legelni. Amikor délután hazaértem a munkából, nagyon csúnya látvány fogadott. Egy hatalmas kutya őrizte a meggyilkolt kecskémet – számolt be róla a Heolnak Kovács Józsefné. 

Egy másik kecske is kint legelt épp akkor, azonban ő el tudott szabadulni, így vele nem végzett a kiszökött eb.

– Aki ismer, tudja, hogy családtagként szeretem az állataimat. A szörnyű eset óta rémálmok gyötörnek. Sajnos az udvarom nincs körbekerítve, mert egyedül vezetem a háztartást, és nem telik kerítésre. Így most a megmaradt kecskémet nem merem kivinni legelni, s a felelőtlen kutyatartó miatt kénytelen vagyok bezárva tartani. Bízom benne, hogy kapunk segítséget, és nem kell egész életében bezárva lennie az állatomnak, és hogy újra kiengedhetem majd legelni – fűzte hozzá a kecske gazdája. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában