Fagyi, süti, csoki

2023.06.23. 13:55

A pisztácia sem fogyott ki: megnyitott az egri Stühmer cukrászda + fotók

Megnyitott a Stühmer cukrászda és cremeria Egerben, a taxiállomás mellett. A megnyitón jártunk.

G. R.

Megnyílt az egri Stühmer cukrászda

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

– Kívülről lehet úgy tűnt, sokáig tartott míg megvalósult ez az üzlet, de megnyugtatok mindenkit, belülről még sokkal hosszabbnak tűnt ez az idő. Az egri curkrászda megnyitása egy mérföldkő az újkori Stühmer életében – mondta Csóll Péter ügyvezető az egri Stühmer cukrászda pénteki megnyitóján, ahol elsősorban azok voltak jelen, akik részt vettek a belvárosban lévő új vendéglátóhely létrehozásában.

Csóll Péter nem feledkezett meg az új hely külsejének megálmodójáról, Peternák Zoltánról és feleségéről, akiket megtapsolt a megnyitó közönsége. Kiderült, az országban ez az ötödik ilyen jellegű üzlet, hiszen kettő Debrecenben, egy Budapesten és egy pedig Gyöngyösön már várja az édesszájúakat, de persze a maklári cukrászdát se feledjük beleszámolni a Stühmer-univerzumba. Az egri azért került a sor végére, mert a megyeszékhelyen és Makláron is jelen voltak már édességeikkel, tette hozzá Csóll Péter.

– Öröm számunkra, hogy most már az egriek, az ide látogatók is megismerkedhetnek ezzel a minőséggel, amelyet szeretnénk egyre szélesebb körben prezentálni Magyarországon, s remélem a jövő nemzedéke majd külföldre is visz. Elindulhatunk egy minőségibb vendéglátás felé. Meg kell köszönjem mindenkinek, aki segített eljutni idáig, mert nagyon sok munkánk volt benne, hogy ez a hely a nyitásra olyan legyen, ahogy megálmodtuk több mint két esztendővel ezelőtt – mutatott rá a cégvezető.

Nyitóbeszédében hangsúlyozta még Csóll, reméli, hogy az egriek szeretettel fogadják majd az új egri cukrászdát.

Egy rajongója biztosan van az újkori Stühmer alapítójának. Csóll Péter fia a megnyitón el is mondta a közönségnek, milyen büszke arra, hogy olyan apukája van, aki ilyen jó dolgokat hoz létre, mint ez a most nyílt cukrászda.

Ahogy arról korábban már írtunk, az Egerben sétálók először csak találgatták, hogy a belvárosban hosszabb ideje üresen álló hely a Kossuth Lajos és a Fellner Jakab utca sarkán vajon milyen funkciót kap. Amikor a portálüvegre felkerült a Stühmer logója, már csak a megnyitó ideje maradt homályban. Még az átadás előtt egy graffitiző is otthagyta kézjegyét az üvegen.  Az egrieket foglalkoztatta, mikor  nyílik az édes ízeket, fagylaltot, süteményeket, csokoládékat, kézműves bonbonokat is kínáló, tágas, mégis bensőséges hangulatot árasztó üzlet. Nem kell tovább várniuk. Péntek délutántól nyitási akciókkal várják egész hétvégén a vendégeket. Ebben a fagyizóban most Bud Spencer se mondaná, hogy pisztácia nem is volt, hiszen nem csak fagylaltból, süteményből is többféle is pisztáciás is ott figyelt a pultban nyitáskor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában