Elismerés

2023.10.26. 11:48

Elképesztő pontszámot kapott az egerszalóki bor

„Világklasszis” – mondta James Suckling a St. Andrea Agapé 2018 boráról és 98 ponttal feltette a világ bortérképére Egerszalókot.

Heol.hu

A kemény munka kifizetődött, óriási elismerésben részesült a St. Andrea Szőlőbirtok

Forrás: Beküldött/St. Andrea Szőlőbirtok

A világ egyik legismertebb nemzetközi borszakírója, James Suckling rendkívül magas, 98 pontra értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér borát. A most közzétett pontszám alapján az Agapé 2018 Magyarország legjobb száraz vörösbora. Suckling 98 pontja nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szakmai elismerésnek számít, ahogy a szakíró fogalmaz, a St. Andrea Szőlőbirtok Agapéja „a világ legjobb vörösboraihoz hasonlítható.” - tudatta portálunkkal a St. Andrea Szőlőbirtok.

– „Megrendítő már csak a tény, hogy meglátogatott személyesen minket James Suckling. Az pedig, hogy ilyen pontszámokat kaptunk tőle, ámulatba ejtő. Egy olyan visszajelzés, ami megerősít minket abban, hogy Eger tényleg páratlan adottságokkal rendelkezik és ezzel az egyediséggel bátran ki lehet állnunk a világ elé, mert nem fogunk szégyenkezni. A 98 pont pedig egészen elképesztő. Éreztük eddig is, hogy a 2018-as talán a valaha volt legjobb St. Andrea évjárat, viszont ebből az évből az AGAPÉ ténylegesen életünk eddigi legjobb bora, amit világra segíthettünk. Nagyon hálásak vagyunk!” – összegezte érzéseit Ifj. Lőrincz György a közleményben.

Kiemelték, a bor kereskedelmi forgalomban még nem kapható.

Hozzátették, a borászat lenyűgöző tételét a budapesti St. Andrea Restaurantban egy különleges estén mutatják be elsőként a borászok, Dr. Lőrincz György és ifjabb Lőrincz György.

A St. Andrea Szőlőbirtok egyébként ezzel másodjára írt történelmet. Két évvel ezelőtt a 2017-es évjáratú NAGY-EGED Egri Bikavér borukat 97 ponttal a világ 50 legjobb bora közé választották a Decanter világversenyen. Az akkori elismerés hatalmas lendületet adott Egernek és az egri bikavérnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában