Rekorddöntés

2023.10.18. 07:55

Újabb tórekord dőlt meg Maconkán

A maconkai rekordfogások egy ponttyal kezdődtek majd egy amurral folytatódtak.

Hornyák Réka

A „spanyol” ponty után az amur tórekordja is megdőlt Maconkán – olvasható a Pecaverzum oldalán. 

A Maconkai-víztározón egymás után dőlnek meg a tórekordok, két nap leforgása alatt kettő abszolút csúcs is megdőlt. 

Maconkán folytatódik a nagy halak időszaka, még mindig egyre több és szebb nagy fogás kerül ki a tórendszerből. Ezúttal az amur új abszolút tórekordjáról számolt be a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE). 

Szűcs Gábor a Rekord-tavon október 11-én délután egy 19,97 kilogrammos példányt fogott, amelynek a hossza 100, a kerülete pedig 68 centiméter volt. 

A rekordlista eddigi első helyén megosztva kettő darab 19,65 kilogrammosnak mérlegelt amur állt. Az egyiket 2022. augusztus 14-én Répás Balázs, a másikat pedig idén szeptember 6-án pedig Brunda Martin fogta ki. A hitelesített halak grammra pontosan ugyanakkorák voltak. 

A BSHE elmondta, hogy a képelemzések alapján a két hal biztosan nem azonos. Ezen túl is biztosak abban, hogy élnek 20 kilogrammon felüli példányok is a tórendszerben. 

Egy érdekes információt is megosztottak, miszerint Maconkán az amur csak 3-5 százalékot képvisel a pontyhoz viszonyítva, ezért célzottan kevesen horgásznak rá. 

Szűcs Gábor is egyébként bojlival csalizott, inkább pontyra pályázhatott, de biztosan nem bánta meg, hogy így alakult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában