Vakcina

2024.01.10. 13:00

Covid-19 elleni védőoltás vehető fel a gyöngyösi kórházban

Január 16-tól az új generációs Moderna vakcina alapimmunizálásra és emlékeztető oltásként is alkalmazható.

Szabó István

A gyöngyösi kórház épülete

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Január 16-tól a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban is elérhető lesz a Covid-19 elleni védőoltás, tájékoztatta portálunkat a kórház. Közlésük szerint az oltópont a tüdőgondozóban, a szakrendelő bejáratán keresztül érhető el. A későbbiekben is, heti egy alkalommal, mindig keddi napon, 12 és 15 óra között várják a gondozó munkatársai az oltásra érkezőket.

A kórház közleményéből kiderül, hogy ezúttal az új generációs Moderna (Spikevax XBB 1.5) vakcinával történik az oltás, mely alapimmunizálásra és emlékeztető oltásként is alkalmazható. Az oltás igénybevétele érdekében időpontot kell foglalni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben, az EESZT időpontfoglaló oldalán.

– Kérjük az oltásra érkezőket, hogy a TAJ kártyájukat hozzák magukkal. Az oltást megelőzően a korábbi gyakorlatnak megfelelően hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni. Az oltás beadásáról  az oltóorvos dönt – közölte a Bugát Pál Kórház.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) december 27-én közzétett adatai szerint csökkent a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja, bár az eredmények továbbra is emelkedett értékeket mutattak. Egerben az emelkedett koncentráció stagnáló tendenciát mutatott 2023. utolsó napjaiban, olvasható az NNK weboldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában