2024.02.22. 09:20
Új, különleges pékség nyílik Egerben
Egerben nyit üzletet az L&D Vadkovászos Pékműhely. Kenyereik nem a megszokott eljárással készülnek.
– Hosszas elmélkedés és tervezgetés után végre bejelenthetjük, hogy Egerben is megnyitjuk első, állandó üzemünket és mintaboltunkat! – írta Facebook oldalán az L&D Vadkovászos Pékműhely.
Azt írják a kenyereik élesztő és adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek: „Ez azt jelenti, hogy csak liszt, só és kovász alkotja a termékeinket (a kovász is élesztő mentes), egy természetes biológiai folyamat során, 2 napig a hűtőben pihenve nyerik el azt formát és állagot amit annyira szeretünk. E folyamat során a glutén jelentős része lebomlik, így egy könnyen emészthető, finom és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb kenyeret kapunk, melyet 3-4 nap elteltével is bátran fogyaszthatunk. ”
(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)