Petíció

2024.03.18. 13:55

Demonstrálnának is a hatvani kerékpárbarát vasútállomásért

A Magyar Kerékpárosklub petíciót indított a bringabarát vasútállomásokért. A kezdeményezéshez az InterCity Vonatok Hatvanban elnevezésű internetes közösség is csatlakozott.

Tari Ottó

Korábban tizenkilenc használt, de felújított bringatároló érkezett az állomásra

Forrás: Facebook/InterCity Vonatok Hatvanban

 – Nem vagyunk egyedül! Petíciót indított a Magyar Kerékpárosklub a bringabarát vasútállomásokért, és szakmai javaslatot is készítettek, amelyben leírják, hogy milyen szempontok mentén alakítsa ki a MÁV a kerékpártárolókat és a tolósíneket az állomásain! Írjuk alá a petíciót mi is! – áll abban a bejegyzésben, amit a napokban tett közzé az InterCity (IC) Vonatok Hatvanban elnevezésű közösség, ami az elmúlt években számos sikeres akcióval hívta fel a figyelmet.

Közlésük szerint „személyes demonstráció” is lesz, ami során reményeik szerint minél többen mutathatnak rá, hogy szükség van a bringabarát vasútállomásokra. A MÁV-on kívül a hatvani önkormányzattal is egyeztetnek a háttérben új vasútállomási kerékpár tárolók kialakításáról.

Mint azt portálunkon a hónap elején megírtuk, az IC-közösség egy éve hívta fel a figyelmet arra, hogy a kerékpáros infrastruktúra minősége és mennyisége elégtelen a hatvani vasútállomáson. Levelük nyomán tizenkilenc használt, de felújított bringatároló érkezett, amit a biciklisek gyorsan „belaktak” de állításuk szerint a probléma nem oldódott meg. A csoport egyik tagja ugyanis észrevette, hogy a régi, és már használhatatlan bringatárolót elvitték, és hulladékként tárolják egy vasúti épület udvarán.

– Újabb levelet küldtünk, kértük ezek megjavítását – közölte a Facebook-csoport szószólója. – Tavaly év végén aztán az egyik eltávolított és leselejtezett biciklitároló visszakerült az állomás területére lefestett, felújított állapotban. Jó hír, hogy tetőt is szereltek rá, így megérkezett az első fedett kerékpártároló a vasútállomásra.

A mostani bejegyzés tanúsága szerint a jelzett intézkedéssel – bár örömmel fogadták – nem elégszenek meg, ezért csatlakoztak a petícióhoz. Emellett szükségük van további visszajelzésekre is, amiket kommentekben vagy a partneri hozzáállást mutató pályavasút címére ([email protected]) lehet elküldeni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában