Köszöntés

2024.05.21. 10:39

A helyi adózókat köszöntötték Hevesen

A helyi adózókat köszöntötte Heves önkormányzata és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) a művelődési központ színháztermében

Molnár Helga

Heves önkormányzata, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a művelődési központ állófogadással egybekötött programra invitálta a hevesi vállalkozókat, május 16-án este – írja a Hevesi Hírportál. A program megnyitóját Sveiczer Sándor polgármester tartotta, aki beszámolt a város elmúlt évi beruházásairól, fejlesztéseiről. Beszédében megköszönte a vállalkozásoknak a befizetett iparűzési adójukat és biztosította őket arról, hogy azt a település szebbé tételére költik, majd „Komfortzónán innen és túl” címmel Gundel Takács Gábor motivációs előadását hallhatták.

– A helyi vállalkozások adóforintjait visszaforgatjuk a város üzemeltetése, az intézmények működtetése és beruházások formájában azért, hogy Heves tovább fejlődjön – hangsúlyozta Sveiczer Sándor polgármester a helyi adózóknak tartott rendezvényen. A polgármester minden hevesi vállalkozásnak köszönetet mondott, majd ismertette az elmúlt időszak eredményeit és a jövőbeni terveket.
– A közhatalmi bevételek a város bevételének nagy százalékát teszik ki. Nagy tiszteletben tartjuk a Hevesen működő vállalkozásokat, mert részben az ő „lábukon” állunk, a másik rész az állami normatív támogatások, így tudunk minél több szolgáltatást biztosítsanak a város lakóinak, és fejleszteni településünket. Aki befizet a városi kasszába befizetők véleményét, javaslatait figyelembe kell venni, meg kell hallgatni, és a javaslataikat beépítjük tevékenységünkbe – szögezte le a hevesi városvezető.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával jött létre a „Szövetségben a Vállalkozókkal” nevű vállalkozásfejlesztési program, azzal a céllal, hogy a gyengébb gazdasági- és adóerejű járásokban működő vállalkozásokkal együtt tudjon létrejönni egy gazdasági közösség, mely erősíti és támogatja a helyi ipart, kereskedelmet és a kézművességet.

A program részleteiről és a Hevesi járásba tervezett vállalkozásfejlesztési rendezvényekről Égető Ildikó térségi menedzser tájékoztatta a jelenlévőket. A kamara munkatársa elmondta, hogy már november óta minden szerdán a Hevesi Városháza alaksorában, kihelyezett ügyfélszolgálattal segíti a járás vállalkozásait egy kamarai munkatárs. A cégek képviselői jogi- pénzügyi-, vállalkozás indításával kapcsolatos vagy pályázatokhoz köthető kérdésekben tudják őt keresni. Arra biztatta a hallgatóságot, hogy legyenek kezdeményezőek, és tegyenek javaslatot, hogy milyen fejlesztések segítenék a Hevesi járás gazdasági élénkítését.

Gundel Takács Gábor a csoporthoz való tartozás szükségességéről, és a vezetői szerepekről adott elő. Sportból hozott példákkal illusztrálta, hogy egy csapat csak akkor lehet eredményes, ha tagjai háttérbe helyezik egyéni érdekeiket, és közösségként segítik győzelemre a csapatot.

Egy jó vezető tudja, hogy melyik dolgozójának mik az erősségei, mikor számíthat rá a csapat. A csapat minden tagjával érzékeltetni kell, hogy ő is fontos része az egységnek. A közösségeket a közös mítoszok, gondolkodás, szokások teszik összetartóvá. Ezek azzal erősíthetőek, ha vannak közösen megélt emlékeink.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában