Biztonságos környezet

2024.05.16. 08:55

A közbiztonságról beszélt a Parlamentben Eger országgyűlési képviselője

A képviselő beszámolója szerint Rétvári Bence miniszterhelyettes válaszában megerősítette, hogy a közbiztonság javítása érdekében a polgári kormány megnövelte a rendőrök számát.

Heol.hu

– Mint Eger megyei jogú város országgyűlési képviselője, számos, a közbiztonságért aggódó állampolgári jelzést kaptam. A város lakóit meg kell védeni a kábítószerek megjelenésétől, az azokkal való visszaélésektől, a vagyon, a vagyonbiztonság elleni bűncselekményektől! Mindezekre tekintettel kérdést tettem fel a parlamentben a belügyminiszternek, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre a közbiztonság megóvása érdekében Egerben – tette közzé dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Eger közbiztonságáról beszélt dr. Pajtók Gábor
Eger közbiztonságáról beszélt dr. Pajtók Gábor
Forrás: Dr. Pajtók Gábor/Facebook

A képviselő beszámolója szerint Rétvári Bence miniszterhelyettes válaszában megerősítette, hogy a közbiztonság javítása érdekében mind a vármegyében, mind Egerben a polgári kormány megnövelte a rendőrök számát, s a büntetőjogi szabályokat jelentősen megszigorította.

– Mindazonáltal az elfogott tettesek őrizetbe vétele után letartóztatásukról széles körű mérlegelés után az ügyészség indítványára a bíróság határoz. A miniszterhelyettesi válaszból is kitűnően érthető, ahhoz hogy javuljon Eger közbiztonsága, többek között az kellene, hogy Eger városvezetése a bűnmegelőzés tekintetében többet tegyen, mint 2019-óta tett. A Fidesz-KDNP polgármester jelöltje és képviselőjelöltjei megválasztásuk esetén érdemi intézkedéseket fognak hozni a bűnmegelőzés terén is – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában